I en verden som er i rask endring er det mange som sier at skolen ikke lenger er relevant, men hva betyr det egentlig og hva skal vi gjøre med det?

Dette er spørsmål vi sammen skal diskutere den 30. oktober på Teknisk Museum i Oslo. Bli med oss for en dag fylt med foredrag, workshops og inspirasjon! Vi skal diskutere hvordan fremtidens skole skal se ut, slik at elevene får den kompetansen og de ferdighetene de trenger for aktivt å kunne delta og bidra i samfunnet.

Arrangementet er gratis og er beregnet for skoleeiere og ledere, samt andre som er interessert i skoleutvikling.

Teknologi er ikke en strategi - Elisabeth Palmgren

Elisabeth Palmgren har 18 års erfaring fra ulike lederroller på fire forskjellige skoler i Oslo. Hun var inntil nylig rektor ved en av Oslos mest fremoverlente skoler og er nå blitt en del av Atea Skole. På Teknisk Museum deler hun sine erfaringer fra læringsrommet hvor teknologi ikke er en egen strategi, men verktøy vi trenger for å gjennomføre strategien vår.

Snu klasserommet! - Jørgensen & Pedersen

Sveinung Jørgensen (HINN & NHH) og Lars Jacob Tynes Pedersen (NHH) er forskere, formidlere og bærekraftseventyrere. De holder en rekke foredrag, og senere i høst deler de scenen med Barack Obama i Oslo. De arbeider tett med norske og internasjonale bedrifter for å gi forskningsbaserte svar på hvordan bedrifter kan forene bærekraft og lønnsomhet.

Jørgensen og Pedersen bruker “omvendt klasserom” som metode, hvor de lager og presenterer filmer i forkant av forelesninger, slik at møtene med studentene kan brukes til å diskutere både faget og aktuelle caser. Hos oss vil de fortelle om hva de jobber med, hvorfor de gjør det og vil vise hvordan andre kan forbedre undervisningen ved hjelp av enkle virkemidler.

Workshop: Skapende læring

Fagfornyelsen er rett rundt hjørnet. Skolen blir utfordret på kjerneverdier som kreativitet, samarbeid og tverrfaglighet. Gjennom workshops vil du få leke deg med noen verktøy som  kan trene disse ferdighetene hos elevene.

Med bevisste og kompetente skoleledere og lærere vil disse verktøyene også kunne tilføre kompetanse som f.eks. digital smidighet, konsentrasjon, utholdenhet, tilpasningsdyktighet og skapende læring. Elever skal lære seg å lære. Da må vi tenke nytt og bredere i valg av læringsressurser!

Sandefjord kommune - læringsutveksling

Sandefjordskolen kommer for å dele sine erfaringer med digital samhandling og fokus på å fjerne tidstyvene i hverdagen slik at læreren kan bruke mer tid på elevene. De skal snakke om sine erfaringer med digitaliseringsgrep, konsekvensene av kommunesammenslåing, digitale  arbeidsflater, og overføring av kompetanse fra oppvekst til andre fagområder.

Paneldebatt - Hva nå?

Dagen blir avsluttet med en spennende paneldebatt om dagens tema; Hvordan kan skolen holde seg relevant, når vi ikke kjenner alle mulighetene og utfordringene fremtiden bringer? Med oss å diskutere har vi blant annet Høyre-politiker Mathilde Tybring Gjedde. Debatten ledes av direktør i Atea Øst, Henrik Høst.

Hendelsestid
30. okt. 2018, 11.00 - 16.30
By
Teknisk Museum
Adresse
Kjelsåsveien 143,0491 Oslo Vis på kart
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer