Tilbake til Trondheim

Oversikt over Lab sesjoner i Trondheim

Påmelding skjer på stedet hvor du registerer deg ved ankomst
18 september 2018
10.30-12.20
Citrix på Azure.

Hovedformålet med denne LAB’en er å gi økt kunnskap på hvordan man kan kjøre Citrix på Microsoft Azure plattformen. LAB’en gir deg kunnskap rundt følgende emner. LAB’en er utviklet gjennom samarbeidet som Citrix og Microsoft har rundt leveranse av virtuelle applikasjoner og desktoper. Forståelse for hva Citrix Cloud er og hvordan det er bygget opp. Fordelene ved å kunne kjøre dine virtuelle sesjoner I Azure. Gjennomføre oppsettet av et komplett Citrix XenApp eller XenDesktop miljø Etter LAB’en vil man ha fåttt den grunnleggende kunnskapen til hvordan disse to plattformene kan utnyttes fremover og hvilke brukersenarioer løsningen kan benyttes.

VxRail - Alt i ett hyperkonvergert datarom fra VMware og Dell EMC

Har datarommet ditt gått ut på dato? I denne labben får du oppleve hvordan et moderne datasenter fungerer. Du får en enklere drifts-hverdag, mulighet til å automatisere oppgaver og ikke minst en “cloud ready” infrastruktur. Med VxRail hyperkonvergert infrastruktur fra Dell EMC og VMware får du en komplett løsning med maskinvare og programvare. Vi samler server, lagring og nettverk til ett system. VxRail er et fleksibelt og skalerbart system med enkel drift og solid support.

IBM Q Experience: Kjør din egen kode på IBMs Quantum Computer

Quantum Computing er ett av de hellige gralene innen moderne dataarkitektur-utvikling. Det har nylig vært viktige teknologi-byks som har gitt markedet tillit til at kommersielt attraktive kvantemaskiner kan bli en realitet de neste årene. Målet er å bygge maskiner som vil være istand til å kunne løse oppgaver som er umulig med klassiske datamaskiner. Paradigmen forutsetter fundamentalt arkitektur-skifte, nye programmeringsspråk og omstilling av problemstillingene som skal løses. De største IT aktørene investerer alle tungt i disse områdene. Allerede idag kan forskningsinstutusjoner, bedrifter og privatpersoner utforske det nye landskapet og bygge kompetanse parallelt med utviklingen via IBM Q Experience.

Laben vil gi en innføring i teorien og fundamentet med kvantedatamaskiner. Man vil få en innføring i IBM Q Experience, verdens eneste åpne community for quantum computing. Alle vil få mulighet og veiledning til å realisere presenterte use cases til kode og kjøre dem på en ekte kvantedatamaskin. Laben gir nødvendig grunn-introduksjon og det kreves ingen bakgrunns-kompetanse.

Foredragsholder: Lars Nordbryhn
13.30-15.30
Microsoft: Automatisering i Azure – “Zero to Hero”

Vil du lære å automatisere i Azure, men det virker for komplekst? Kom innom vår «Hands on Lab» for å lære å automatisere på grunnleggende nivå. Vi tar en titt under panseret på hvordan det fungerer, hvordan man starter med distribusjonsautomatisering ved hjelp av maler, samt overvåking av automatiserte hendelser.

HPE

Lab 1 – 13:40-14:40: ClearPass Policy Manager Lab – Policy creation and best-practice - Get hands-on experience with ClearPass and learn how to create and manage policy services - Get “best-practice” tips on how to optimize ClearPass configuration

Lab 2 – 14:40-15:40: Artificial Intelligence, Machine Learning, Deep Learning. Begrepene er mange, vanskelige og abstrakte. Likevel er dette noe du må forholde deg til inne på datarommet. HPE har allerede lansert løsningen InfoSight som benytter seg av denne type teknologi for å automatisere drift og sikring av infrastruktur. Hvordan kan du dra nytte av dette? AI fra HPE: Fremtiden er her allerede.

Opplev å ha full kontroll på nettverket med Cisco Meraki.

I denne labben får du se og selv konfigurere et skybasert Cisco Meraki nettverk. Labben består av scenario-baserte øvelser som viser deg hvordan sette opp ulike funksjoner relevante for SMB bedriften og for større profesjonelle miljøer. Vi ønsker at du har med egen laptop, (men det vil også være mulig å låne laptop.) Deltakere på labben vil også få med seg et Cisco Meraki aksesspunkt for videre testing i eget miljø. Begrenset antall plasser.

Tilbake til Trondheim
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer