Tilbake til Analytics tjenester

Microsoft BI

Microsoft Business Intelligence har i alle år fokusert på at Excel skal være sluttbrukerens eneste verktøy. Med innføringen av ad-on for analytics i Excel og Power BI, begynner vi å si oss enig i at dette kan fungere, for en ren sluttbruker.

Lang erfaring

Vi har vi jobbet med Microsoft BI siden nittitallet. Lagret data på Microsoft SQL Server, lastet data med både Microsoft DTS (Data Transformation Services) og Microsoft SSIS (SQL Server Integration Services), og utviklet kuber i Microsoft Analysis Services. Rapporter har vi stort sett laget ved hjelp av Microsoft SSRS (SQL Server Reporting Services). Men der Microsoft nå virkelig har meldt seg på er ved å tilby en komplett skybasert plattform med Microsoft Office 365 og Windows Azure. Dette liker vi godt! Og Microsoft har tatt enda flere steg vi liker, f.eks med Cortana eller Microsoft Cortana Analytics Suite som er det hele og fulle navnet. Cortana er egentlig bare en elektronisk hjelper på lik linje som Google Now og Siri fra Apple.

Business Intelligence og Big Data 

Med Azure har Microsoft samle både Business Intelligence og Big Data på et sted, i skyen. Og skyløsninger er fremtiden enten vi liker det eller ikke, og vi liker det. Gartner plasserte Microsoft som ledende i sin kvadrant innen “BI og Analytics Platform” i 2016. Vi i Sherpa skjønner hvorfor, men håper samtidig på en litt enklere og oversiktlig lisensmodell spesielt og kostnadsoversikt i skyen generelt.

 

Kontakt oss om Microsoft BI

Ved samtykke godtar du at vi lagrer dine data i våre systemer.

Les mer i vår personvernserklæring.

Tilbake til Analytics tjenester
Atea.no oppfattes bedre hvis du oppdaterer nettleseren din. Her finner du en ny versjon av Internet Explorer