Til forsiden
Tilbake til Bærekraftig IT

100%-klubben

For økt gjenbruk og resirkulering

Levetiden til et IT-produkt begynner i en gruve for mineral­utvinning og ender i en skuff – eller hvordan var det der igjen? Det finnes i dag rundt 10 millioner mobiltelefoner i norske hjem, for ikke å snakke om annet IT-utstyr. Eksempelvis kan opp mot 95% av miljøbelastningen knyttet til en PC spores tilbake til produksjonen. I tillegg inneholder de viktige mineraler som gull, sølv, litium og kobber som trengs for å utvikle nye produkter. Dermed er det helt avgjørende at vi klarer å føre enhetene tilbake til verdikjeden.

Hvorfor skal min virksomhet bli med i 100%-klubben?

100%-klubben består av offentlige og private virksomheter som har forpliktet seg til et mål om å gjen­bruke og resirkulere 100% av IT-utstyret sitt. Vi vil ha med oss dere som ønsker å tenke livssyklus på IT-utstyret, som ønsker å stille krav til bærekraftig håndtering fra produksjon til avhending. Sammen strekker vi oss mot målet om at 100% av enhetene som selges skal samles inn til gjenbruk og gjenvinning.

Vi håper at 100%-klubben vil bidra til å ta IT inn i sirkulærøkonomien innen 2030 og at alle setter seg mål om 100% resirkulering og gjenbruk av IT. Deltagelse i klubben er helt gratis og virksomheten trenger ikke å benytte Atea sine tjenester for å være medlem. Vi i Atea veileder deg underveis.

 

Går foran for mer bærekraftig håndtering av IT-utstyr

Indre Østfold er første kommune som sammen med IT-selskapet Atea setter seg et mål om å resirkulere og gjenbruke 100 prosent av sitt elektroniske utstyr. For få kommuner i Norge har en plan for hva som skjer med gamle IT-enheter når de bytter de ut med nye. Nå tar Indre Østfold kommune grep.

 

marius hansen.foto

”Med et tydelig fokus på bærekraft og en grønn, gjennomgående profil var det viktig at det gamle utstyret ble avhendet på en sikker og miljømessig (ryddig) måte. Slik ble Ateas tjeneste ikke bare et godt, men også et lønnsomt alternativ.”

— Marius Pedersen, 4Service

Om 100%-klubben

Ta kontakt om du er interessert i 100%-klubben

Ved samtykke godtar du at vi behandler og lagrer dine personopplysninger i våre systemer, og at dine opplysninger kan deles med våre samarbeidspartnere. Les mer i vår personvernserklæring og samtykket.

Tilbake til Bærekraftig IT